Drogy, impotence... Josef Skála se neudržel. Srazil Novotného i přizvukující Nerudovou

04.05.2024 21:58 | Monitoring

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný, když na sociální síť napsal, že nemocná dcera Felixe Slováčka stejně zemře. Uzdu svým emocím upustil poté, co se Slováček vyfotil s Kateřinou Konečnou, předsedkyní KSČM. Vlna kritiky byla ale tak obrovská, že svůj komentář nakonec ze sociální sítě X odstranil. Na jeho slova v pořadu Plesk Vladimíra Franty zareagoval také představitel konzervativního křídla v KSČM Josef Skála. A nebral si servítky.

Drogy, impotence... Josef Skála se neudržel. Srazil Novotného i přizvukující Nerudovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Skála

Úvodem Josef Skála konstatoval, že se domníval, že starosta Novotný, proslulý svými urážlivými a vulgárními komentáři, hlouběji klesnou nemůže. Přiznal, že se mýlil. Hned si také položil otázku, proč se tak šéf řeporyjské radnice chová. „Po otci, který byl správný chlap, se asi snaží také pasovat do role umělce. Ale když se porovná s Felixem Slováčkem, tam se rýsuje zřetelný komplex méněcennosti a dost možná se pokouší takto léčit,“ nabídl Skála svou odpověď.

Stejně tak uvažoval, proč Novotný při kritice šéfky KSČM Kateřiny Konečné sáhl k vulgárnímu označení „pí*a“. „On tam používá v útocích na Kateřinu Konečnou vulgárního pojmu pro označení ženského genitálu, ale to my chlapi normálně neděláme. Kladu si otázku, zda to nesouvisí s nějakou poruchou erektivních funkcí, či jiným druhem impotence. Je-li pravdou, že pan Novotný je velmi drogově závislý, což mnozí tvrdí, pak bych si dovedl představit spojitost,“ uvažoval před kamerou s vážnou tváří.

A pokud jde o kauzu samotnou, Skála si nedokáže představit větší muka, která může prožívat rodič, jehož dítě je v ohrožení života. „A pokud se někdo zachová jako postava z Řeporyjí, tak toto je drobnohled na dno žumpy. Veškerá morálka zde spáchala sebevraždu,“ nebral si servítky.

Co ho ale velmi překvapilo, bylo mlčení umělců, a to předně těch, kteří podle Skály jindy rádi moralizují ostatní. A znovu uvažuje, proč tomu tak je. Mají sympatie k tomu, co říká Novotný, nebo se bojí o své role v divadlech a filmech, že raději mlčí? Vyjádření postrádal od prezidenta Petra Pavla.

Jako vynucenou reakci pak označil to, co na sociálních sítích k věci napsala neúspěšná prezidentská kandidátka a nyní kandidátka do Evropského parlamentu Danuše Nerudová. „Paní Konečná, s Pavlem Novotným se na řadě věcí neshodnu, na jedné však určitě ano, že komunisté jsou košťata a zločinci,“ přidala se Nerudová do vlákna k Novotného vulgárnímu příspěvku.

 

 

Zde se Skála jasně postavil proti Nerudové a poslal jí přes kameru vzkaz: „Ta madam má profesorskou hodnost. A já ji vyzývám, ať jde se mnou do kterékoliv televize a já si to s ní rozdám. A uvidíme, kdo je větší zločinec. Zda my, nebo lidé jejího kréda. A doporučuji, ať si vezme s sebou ručník a raději ho hodí předem, aby to nebylo KO.“ Za sebe pak vyjádřil kritický postoj k „tomu, co se jménem komunistů nemělo stát“.

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nerudová: komunisté jsou zločinci a košťata, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseIvana1 , 05.05.2024 10:44:05
a tohle říká ženská, jejíž fotr vstoupil do KSČ v roce 1984, kdy už každému bylo jasné, že jediným důvodem byl osobní prospěch. Žádné přesvědčení, jen osobní prospěch. Její fotr byl v Stb evidován pod krycím jménem PES. Podle stejných principů se tahle dcera komunistického koštěte a zločince nyní cpe do parlamentu EU nebo dokonce na funkci eurokomisaře. Jeden horší druhého. A ještě je tak pitomá, že si dovoluje otevřít papulu ohledně kritiky těch, kteří do KSČM vstupovali až po majetkovém převratu v roce 1990 a opravdu z přesvědčení. Když slyším Nerudovou ťápat o důvodech, proč leze do EU a srovnám ji s věcnou kritikou EU, kterou říká Konečná, tak mi Nerudové žvásty připadají stejné, jako bych četla motivační životopis jejího fotra před tím, než ho komouši do strany přijali. Neuvěřitelné chucpe, tahle Nerudová.

|  19 |  0

Další články z rubriky

Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

16:25 Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

Hudebník, pedagog, manažer a konzultant Vadim Petrov byl hostem Alex Mynářové v pořadu Podtrženo, se…